Güneş enerjisi ile çalışan Türkiye’nin ilk klimalı durağı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kendi atölyelerinde üretildi, Işıklar Caddesi Karaalioğlu Parkı girişi Aslanlı Yol önüne kuruldu. Başkan Mustafa Akaydın Türkiye’de ve dünyada güneş enerjili ilk durağı yaptıklarını söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaçayı Atölyeleri’nde kendi imkanlarıyla ürettiği klimalı durakların ilki, Karaalioğlu Parkı’nın Işıklar Caddesi üzerindeki Aslanlı Yol girişine monte edildi. Türkiye’nin ve dünyanın güneş enerjisiyle çalışan ilk klimalı durağı özelliğini taşıyan durağın tanıtımını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın yaptı. Başkan Mustafa Akaydın, Güneşkent Antalya Projesi’nin seçim vaatleri arasında yer aldığını hatırlatarak vatandaşlara güneşten direkt elektrik enerjisi nasıl elde edildiğini çeşitli projelerle gösterdiklerini söyledi.

Güneş Enerjisi ile Çalışıyor

Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi’nin bu projeler arasında bulunduğunu kaydeden Başkan Akaydın, Atatürk Kültür Parkı’nın aydınlatmasında da güneş enerjisinin kullanımını gösterdiklerini kaydetti. Özgün bir projeyi hayata geçirmeye başladıklarını vurgulayan Akaydın, “Klimalı duraklarımızı belediyenin Boğaçayı Tesisleri’nde EKDAĞ firmamız aracılığıyla üretmeye başladık. Bu projeyi tamamladık ve ilk klimalı durağımızı bugün yurttaşlarımızın hizmetine açıyoruz. Antalya ve Türkiye’deki bütün vatandaşların takdire sunuyoruz” dedi.

Abu Dabi’den Teklif Var

Başkan Akaydın, durağın kapısının sensörlü olarak açılıp kapanan, yaz aylarında serinlik veren, kış aylarında ise vatandaşı dış ortamdan koruyan ve ısı enerjisi sağlayan bir sistemden oluştuğunu söyledi. Dokunmatik olarak açıldığını belirten Başkan Akaydın, “Durak, bundan sonraki elektronik bilet sistemleriyle de uyumlu olacak. Durakta bekleyen vatandaşlarımız, otobüs beklerken durak içerisinde bulunan her biri 220’şer voltluk 3 adet priz aracılığıyla telefon ya da bilgisiyarlarını şarj edebilecek. Bu teknoloji dünyada da ses getirmeye başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EKDAĞ firmamız Abu Dabi’den bu konuda teklif aldı. Bir heyetimiz bu ülkeye gidecek ve bu teknolojiyi satmaya çalışacak” diye konuştu.

Güneş Enerjisi İki Gün Yetiyor

Durakların 20 kişi kapasiteli olduğunu anlatan Başkan Akaydın, oturma yerleri de bulunan durakların elektriklerini şebekeden de alabileceklerini belirtti. Akaydın, durakta bulunan aküyle güneş enerjisinden elde edilen elektriğin 2 gün depolanabileceğini söyledi.

 

Mail listemize katılın.

Sektörden güncel haberleri e-posta kutunuzda almak için katılın

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

İlginizi çekebilir

Enerji verimliliği danışmanlığı alın.

Telefon +90(232) 461-5830

Talep Formu

Sizlere in iyi hizmeti vermek için buradayız.

Hizmetlerimiz.

Tüm hizmetleri görüntüle

Enerji Kimlik Belgesi

Ölçümler

Enerji Etütleri