Apple, üretim partnerlerinin kontrolünü düzgün yapamaması ve tartışılan iş güvenliği standartları  ile bir çok eleştri ile karşı karşıya gelmişti, ancak şirketin yeni bir sayfa açmaya çalıştığı görülüyor. Arizona Valisi Jan Brewer, Iphone ve Ipad tasarımcılarının Mesa, Arizona ‘da, tamamen yenilenebilir enerji ile donatılmış yeni bir üretim fabrikası açacağını duyurdu.

Apple-Cupertino-Headquarters-Foster-Partners-1-537x351

Yeni fabrikanın inşaat alanın eski bir güneş paneli üreticisine ait olması bu haberi doğrular nitelikte. Apple, 578 milyon $’lık tesisin kurulumu için Dünya çapında güneş enerjisi ve Led’lerde bir mineral kristal uzmanı olan GT Advanced Technologies ile çalışıyor. Projenin inşaat aşamasında 1300, tamamlanıp üretime geçildiğinde ilk yıl 700 kişilik üretim istihdamı sağlaması bekleniyor.

Apple-data-center-1

Bir dizi şirketin de elektronik üretimini Amerika’ya taşıması bekleniyor. Google da Moto X Fabrikasını Austin’de açmaya karar verdi. Bu trend sadece uluslar arası taşımacılıkta yakılan yakıtı azaltmayı değil, aynı zamanda daha katı üretim standartları ile çevre ve güvenlik standartlarının yükseltilmesini sağlanıyor. Bu da elektronik aletlerinizin çok az da olsa daha yeşil olmasını sağlıyor.

Kaynak: http://inhabitat.com/apple-brings-manufacturing-back-to-america-with-new-solar-powered-plant-in-arizona/

Mail listemize katılın.

Sektörden güncel haberleri e-posta kutunuzda almak için katılın

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

İlginizi çekebilir

Enerji verimliliği danışmanlığı alın.

Telefon +90(232) 461-5830

Talep Formu

Sizlere in iyi hizmeti vermek için buradayız.

Hizmetlerimiz.

Tüm hizmetleri görüntüle

Enerji Kimlik Belgesi

Ölçümler

Enerji Etütleri