Danışman olarak yer aldığımız TEVMOT projesi ile ilgili haber UNDP’nin aylık dergisi olan Yeni Ufuklar- New Horizons Mart sayısında yayınlandı.

TEVMOT projesi “Enerji Verimli Motor Kullan, Enerjine Sahip Çık” başlıklı yazı ile UNDP aylık e-dergisi Yeni Ufuklar (New Horizons) Mart sayısında yer aldı. Proje genel bilgilendirmesi ve son günlerde yapılan faaliyet ve gelişmelerin de yer aldığı; Yeni Ufuklar dergisi Türkçe versiyonuna buradan, İngilizce versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.

TEVMOT Nedir ?

Türkiye’de net elektrik tüketiminin %47,2‘si sanayi kesimince tüketilmekte ve sanayide kullanılan elektriğin %70’den fazlası elektrik motorlarından kaynaklanmaktadır. Diğer bir deyişle ülkemizin toplam net elektrik tüketiminin yaklaşık %35’i imalat sanayi faaliyetlerindeki elektrik motorlarınca tüketilmektedir. Sanayide kullanılmakta olan 3.783.694 adet 7,5kW ve üzeri AC elektrik motorunun enerji verimli motorlarla değiştirilerek, yılda yaklaşık 34 Milyar kWh elektrik tasarrufu karşılığında ekonomimize 8,5 milyar TL katkı sağlayacak bir dönüşümün başlangıcının yapılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması mümkündür.

Türkiye’de KOBİ’lerde Enerji Verimli Motorların Teşvik Edilmesi Projesi – kısa adıyla TEVMOT, Küresel ÇevreFonu’nun (GEF) finansal desteği ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde yürütülen bir proje olup KOBİ’lerde kullanılan elektrik motorlarında “piyasa dönüşümü” yoluyla sanayide enerji verimliliği alanında ilave yatırımları teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

 

Proje ile ilgili detaylı bilgiye kendi web sitesinden ulaşabilirsiniz:

http://www.tevmot.org

 

Mail listemize katılın.

Sektörden güncel haberleri e-posta kutunuzda almak için katılın

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

İlginizi çekebilir

Enerji verimliliği danışmanlığı alın.

Telefon +90(232) 461-5830

Talep Formu

Sizlere in iyi hizmeti vermek için buradayız.

Hizmetlerimiz.

Tüm hizmetleri görüntüle

Enerji Kimlik Belgesi

Ölçümler

Enerji Etütleri