Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri özel bir güneş enerjisi firmasıyla 4,5 milyar Dolarlık güneş enerjisi santrali kurulumu için mutabakat zaptı imzaladı.

Genel Müdür Abdullah Kutlu’nun katılımıyla Merkez Birliğinde imzalanan mutabakat kapsamında, tarım kredi kooperatifleri 2 bin 500 çiftçinin projeden yararlanması sağlanacak. Santral kurulumunu yapacak firmanın önerilerine uygun olarak Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği projeden yararlanacak çiftçilere karar verecek. Kooperatif, firma ile çiftçi arasında yer alarak güvenlik, modül temizleme, bitki örtüsü yönetimi için hizmetleri yürütecek çiftçilere anlaşma yapılması için destek olarak gerekli organizasyonları yapacak.

Proje kapsamında toplam 2 bin 500 MWp gücünde, fotovoltaik (PV) santral kurulacağını belirten  Genel Müdür Kutlu “Bu projeyi çok önemsiyoruz ve Tarım Kredi olarak sahipleniyoruz. Bu doğrultuda güzel bir aşama kaydettik. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Türkiye’nin her yerinde yapılanması bulunan çok güçlü bir kurum. Karşılıklı güven ve liyakat çerçevesinde bu işbirliğinin başarılı işlere imza atacağına inanıyorum. Bu projeyi tamamlayabilecek güce sahip bir kurumuz. İnanıyoruz ki bu proje amacına ulaşacaktır. Bu sürecin herhangi bir sekteye uğramaması için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bu anlaşmanın imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Proje kapsamında üç periyot halinde olmak üzere; 1. periyotta (2014) 500 MWp, 2. periyotta (2015) 1.000 MWp, 3. periyotta (2016) 1.000 mwp , toplam 2 bin 500 MWp gücünde fotovoltaik (PV) santral kurulması hedefleniyor.

tarim_krediAyrıca, projede her bir Mwp için 2,2 ha  arazi olmak üzere toplamda 5.500 ha arazisinin kiralanması düşünülüyor.
İmzalanan protokolün ardından Genel Müdür Kutlu ve  firma yetkilileri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından makamında kabul edildi. Genel Müdür Kutlu konu hakkında Bakan Yıldız’a bilgi verdi.

Mail listemize katılın.

Sektörden güncel haberleri e-posta kutunuzda almak için katılın

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

İlginizi çekebilir

Enerji verimliliği danışmanlığı alın.

Telefon +90(232) 461-5830

Talep Formu

Sizlere in iyi hizmeti vermek için buradayız.

Hizmetlerimiz.

Tüm hizmetleri görüntüle

Enerji Kimlik Belgesi

Ölçümler

Enerji Etütleri