İzmir Karşıyaka Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın da desteği ile tamamlanan proje sonucunda güneş enerjisinden elektrik üretmeye başlayacak.

AKPINAR: “KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ ÜRETECEĞİZ”

Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek için hayata geçirilen Güneş Tarlası Projesi tamamlandı. Yılda 420 Bin Lira’lık elektrik üretecek olan belediye, bundan sonra hizmet binası ve bazı sosyal tesisler için ücret ödemeyecek. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Yenilenebilir kaynakların kullanımını önemsiyoruz. Projeyi kısa sürede 3 kat büyüteceğiz ve tüm tesislerimizin elektrik masraflarını kendimiz karşılayacağız” dedi.

BU HAFTA BAŞLIYOR

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırmak isteyen Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Mezarlığı’nın üst kısmında yer alan, belediyeye ait 30 dönümlük alanda Güneş Tarlası yaratmak için geçen yıl çalışma başlattı. İZKA’nın, Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı hibesinden de yararlanan belediye, arazinin 9 dönümlük bölümüne, son on günde, 2013 adet güneş paneli yerleştirdi. Bu hafta içinde faaliyete geçecek olan güneş panelleri, yılda 420 bin liralık (yaklaşık 800 bin kwp) elektrik üretecek. Elde edilen gelir, distribütör firma ile mahsuplaşılacak ve belediye; hizmet binası, Ziya Gökalp Kültür Merkezi ile Tay Park için yıl boyunca elektrik ücreti ödemeyecek.

3 KAT BÜYÜYECEK

İlk etapta arazinin 9 dönümlük pilot bölgesinde hayata geçirilen proje kısa sürede 30 dönümlük alana yayılacak. Bu sayede, belediyeye ait tüm tesislerin elektrik ücretinden tasarruf sağlanacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından hayata geçirilen Güneş Tarlası Projesi, bir belediye tarafından şu ana kadar gerçekleştirilen en kapsamlı güneş enerjisi projesi olarak kabul ediliyor.

TÜM TESİSLERE YAYACAĞIZ

Alternatif enerji kullanımını yaygınlaştırmak istediklerini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Proje sayesinde kendi elektriğimizi üreteceğiz. Bu enerjiyi distrübütör firmaya satarak, belediye hizmet binası ve bazı sosyal merkezlerin yıllık elektrik masrafından tasarruf sağlamış olacağız. Desteklerinden dolayı İZKA’ya teşekkür ederim. Projeyi kısa sürede büyüteceğiz ve tüm tesislerimizin elektriğini bu şekilde karşılayacağız” dedi.

İkinci etapta yapılacak Güneş Tarlası projesi için Karşıyaka Belediyesi Meclisi tarafından kararı alınmış ve projelendirme çalışmaları devam etmektedir.

Mail listemize katılın.

Sektörden güncel haberleri e-posta kutunuzda almak için katılın

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

İlginizi çekebilir

Enerji verimliliği danışmanlığı alın.

Telefon +90(232) 461-5830

Talep Formu

Sizlere in iyi hizmeti vermek için buradayız.

Hizmetlerimiz.

Tüm hizmetleri görüntüle

Enerji Kimlik Belgesi

Ölçümler

Enerji Etütleri