Fransa, ticari alanlarda inşa edilen tüm yeni binaların çatısında güneş paneli veya bitki bulundurulmasını öngören yasayı kabul etti. Yasa sayesinde yeşil enerjinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

evlerde-eynilenebilir-enerji-onurenerji

Fransa, yenilenebilir enerjiyi yaymak ve doğayı korumak adına yeni bir yasayı yürürlüğe koydu. Fransa parlamentosunda hafta içinde kabul edilen yasa, ticari alanlarda inşa edilecek tüm yeni binaların çatısında güneş paneli veya bitki bulundurulmasını şart koşuyor.

AFP haber ajansının verdiği bilgiye göre, çevrecilerin taleplerini karşılamayı amaçlayan yasa bina çatılarının tamamen güneş paneli ve bitkiyle kaplanmasını gerektiriyor.

Uzmanlar ise güneş panelleri sayesinde binaların gölge kazandığını, binanın çatısındaki ve etrafındaki ısının azaldığını ve enerji tasarrufu sağlandığını belirtti. Güneş panellerinin sağladıkları tasarruf ve dayanıklılığı sayesinde maliyetini de kısa zamanda karşıladığı ifade edildi.

Avrupa Fotovoltaik Sanayi Derneği (EPIA) raporuna göre, Fransa güneş enerjisi alanında birçok Avrupa ülkesinin daha gerisinde. 2013 yılında güneş enerjisi üretimi azalan ülkenin geçtiğimiz yıl elektrik üretiminin sadece yüzde 6’sı güneş panellerinden sağlandı.

Kaynak: Al Cezire Türk

Mail listemize katılın.

Sektörden güncel haberleri e-posta kutunuzda almak için katılın

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

İlginizi çekebilir

Enerji verimliliği danışmanlığı alın.

Telefon +90(232) 461-5830

Talep Formu

Sizlere in iyi hizmeti vermek için buradayız.

Hizmetlerimiz.

Tüm hizmetleri görüntüle

Enerji Kimlik Belgesi

Ölçümler

Enerji Etütleri