Bornova Belediyesi Yenilenebilir Enerji Kullanımını Destekliyor

Dünyanın enerji politikalarının belirlendiği Enerji Kentleri Birliği’nin(Enerjicities) yönetim Kurulu’nda yer alan Bornova Belediyesi bu konuda ortaya koyduğu projelerle Türkiye’ye örnek oluyor. Bornova Belediye Meclisi’nin oy birliği ile aldığı yenilenebilir enerji kaynağı kullanan binalardan her türlü belediye ücretinin yüzde 25 indirimli alınması kararı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de onaylanarak yürürlüğe girdi.

Daha önce 300 kilowattlık Fotovoltaik Güç Sistemi kuran ve bu sayede her yıl 250 bin ton karbon salımını engelleyen Bornova Belediyesi bu konuda örnek olmaya devam ediyor. Bornova Belediyesi’nin aldığı; yenilenebilir enerji kaynağı kullanan(güneş, jeotermal, su, rüzgar) binalardan yasa gereği belediyenin aldığı tüm ücretlerden yüzde 25 oranında indirim yapılması kararı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de onaylanarak yürürlüğe girdi. Bundan böyle bu tür enerji kullanan bina yapanlar 2018 yılı başından itibaren gerekli indirimlerden yararlanabilecek.

Hedef yaşam standartlarının yükselmesi

Çevrenin korunmasının öncelikleri arasında yer aldığını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “İlçemizde yaşam standartlarının yükselmesi öncelikli hedefimiz. Bunun da en önemli şartlarından biri temiz bir çevre. Bornovamızda kaliteli çevre değerleri için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bornova Belediye Meclisimizde oy birliği ile aldığımız karar da bu anlamda önemli bir katkı sağlayacak. Bu karar İzmir Büyükşehir Belediyemizde de onaylandı. Tüm Türkiye’ye örmek olacak kararla Bornova’da çevreci enerjileri kullanan binalara önemli bir avantaj sağlanmış olacak. Biz, hem yenilenebilir kaynakları kullanarak çevre değerlerimizi koruyoruz, hem de sağladığımız tasarrufları yatırımlara dönüştürüyoruz” diye konuştu.

Mail listemize katılın.

Sektörden güncel haberleri e-posta kutunuzda almak için katılın

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

İlginizi çekebilir

Enerji verimliliği danışmanlığı alın.

Telefon +90(232) 461-5830

Talep Formu

Sizlere in iyi hizmeti vermek için buradayız.

Hizmetlerimiz.

Tüm hizmetleri görüntüle

Enerji Kimlik Belgesi

Ölçümler

Enerji Etütleri