Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliği ile hazırladığı Yenilenebilir Enerjiden İçilebilir Su Projesi toplantısı Bucak Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Toplantıya Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Yenilenebilir Enerjiden İçilebilir Su Projesi kapsamında, yenilikçiliğin geliştirilmesi mali destek programı kapsamında hazırlanan proje ile ilgili olarak Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, “Bucak Belediyesi olarak çeşitli projeler üretmekteyiz. Günümüzde proje olmadan kurumlar arası destek olmuyor. Enerji her geçen gün stratejik önem taşıyan kaynak haline geldi. Türkiye kalkındıkça enerji ihtiyacı da artıyor. Günümüzde uzun vadeli ve en tasarruflu enerji üretimi yenilenebilir enerji kaynaklarını hayata geçirmektir” dedi.
Bucak Belediyesi olarak Kikez mevkinde yer altı sularından içme suyu ihtiyacını karşılayacak kuyular için hazırlanan proje bedelinin 485 bin 219 TL olduğunu kaydeden Başkan Ayaz, “Bu bedelin 388 bin 178 TL’sini Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı karşılıyor. Kısacası projenin yüzde 80 BAKA tarafından yüzde 20’sini ise Bucak Belediyesi olarak biz karşılayacağız. Yenilenebilir enerji projesi 10 dönümlük bir sahanın 1,5 dönümünde kaplı alan oluşması beklenirken elektrik üretiminin de 90 kw olarak üreteceğiz” dedi. Başkan Ayaz, içme suyunu karşılayan kuyulara yıllık 1,5 milyon TL enerji parası ödendiğini, gelecek yıl Mayıs-Eylül ayları içerisinde hayata geçirilecek olan projeden Bucak Belediyesi olarak yüzde 80 enerji tasarrufu sağlanacağını belirtti.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin ise, “Kamu kurum ve kuruluşlarına, kooperatiflere, sivil toplum örgütlerine, hizmet potansiyeli ve imkanlarımız var. Tarıma dayalı sanayi, alternatif turizm çeşitlerine, yenilenebilir enerji projelerine destek veriyoruz.” dedi.
Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu da yaptığı konuşmada Bucak Belediyesi’nin içme suyu ihtiyacında ciddi bir enerji maliyeti olduğunu, yenilenebilir enerjiden içilebilir su projesi ile bu maliyetin çok büyük bir enerji maliyetinin ortadan kalkacağını söyledi.
Kültür Merkezi’ndeki proje tanıtımı toplantısı sonrası katılımcılara yenilenebilir enerji projesi hakkında bilgiler aktarıldı.

Kaynak: İHA

Kalkınma ajanslarının kamu ve özel kuruluşlarına enerji destekleri, hibeleri mevzuat ve uygulamalar konusunda her türlü bilgi için Onur Enerji‘ye ulaşabilirsiniz.

 

Mail listemize katılın.

Sektörden güncel haberleri e-posta kutunuzda almak için katılın

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

İlginizi çekebilir

Enerji verimliliği danışmanlığı alın.

Telefon +90(232) 461-5830

Talep Formu

Sizlere in iyi hizmeti vermek için buradayız.

Hizmetlerimiz.

Tüm hizmetleri görüntüle

Enerji Kimlik Belgesi

Ölçümler

Enerji Etütleri