Enerji Bakanı Taner Yıldız, enerji verimliliğiyle 10 yılda sadece sanayiden ekonomiye 65 milyar TL katkı sağlanacağını söyledi. LED dönüşümle sokak lambaları da değişecek.

Enerji verimliliğinde yeni dönem başlıyor. Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, demir-çelik, çimento, petrokimya ve seramik sektörlerinde her yıl 15 milyar liralık tasarruf sağlayacak programı uygulamaya koyduklarını belirtti. Yıldız, konutlarda, kamuda, sokak aydınlatmalarında tasarruf yöntemlerini uygulamanın mümkün olduğunu dile getirdi. Bakan Yıldız, 10 yılda yalnızca sanayi sektöründe ülke ekonomisine 65 milyar lira katkı sağlanmasını öngördüklerini bildirdi.

6 MİLYON YENİ ARMATÜR

Yıldız genel aydınlatmada enerji verimliliğini sağlamak üzere LED teknolojisinin sağladığı avantajlardan yararlanmak amacıyla mevcut aydınlatma sistemlerinin bu teknolojiyle yenilenmesine karar verildiğini söyledi. Yıldız, şöyle konuştu: “LED dönüşüm projesi, belirlediğimiz stratejiler doğrultusunda bir önceliklendirmeye göre başlanacak ve önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde tamamlanacak. Ülkemizde toplam 6 milyon adet armatür var. Sadece armatürlerin değişimi için yaklaşık 3 milyar liralık yatırım yapılacak.”

SOKAKLARA 1.2 MİLYAR TL

LED dönüşüme de dikkat çeken Yıldız, “Bu yıl sokak aydınlatmaları için devletin kasasından 1.2 milyar lira para çıkacak. Ama 600 milyon lira tasarruf edilecek. Yapılacak yatırım kendisini 3,5-4 yılda amorti edecek” diye konuştu.

Mail listemize katılın.

Sektörden güncel haberleri e-posta kutunuzda almak için katılın

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

İlginizi çekebilir

Enerji verimliliği danışmanlığı alın.

Telefon +90(232) 461-5830

Talep Formu

Sizlere in iyi hizmeti vermek için buradayız.

Hizmetlerimiz.

Tüm hizmetleri görüntüle

Enerji Kimlik Belgesi

Ölçümler

Enerji Etütleri