Okullarda Enerji Verimliliği ADÜ’de Tartışıldı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından “Okullardaki Enerji Verimliliği” konulu panel düzenlendi.

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda düzenlenen panele ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yunus Çengel, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Böğrekci, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Çerçi, Üniversite Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Demircioğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akçıl ve kurum yöneticileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, “Maliyeti azaltarak verimliliği nasıl sağlayabiliriz? Bunların düzenlemeleri nasıl olacak? Bugün ülkemizin bu konuyla ilgili üç uzmanı sizleri bilgilendirecek, çok şanslıyız. Hepsi çok kıymetli hocalarımız ve bu konudaki uzman kişiler, güzel bir panel olması dileğiyle hepinizi sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Panele konuşmacı olarak katılan ADÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel de, “Neden Enerji Verimliliği”, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı/Enerji Verimliliği Daire Başkanı Dilek Öznur “Enerji Verimli Binalara Doğru: Politikalar ve Uygulamalar” ve Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arif Hepbaşlı “Okullarda Enerji Verimliliği ve Yönetimi Uygulamaları” konulu konuşmaları yaptılar.

“Amaç Kaliteyi Düşürmeden Az Enerji Az Maliyet Sağlamak”

Üniversite Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel “Neden Enerji Verimliliği” başlıklı sunumunda, enerji verimliliğini en büyük, en düşük maliyetli enerji kaynağı olarak tanımlayarak “Enerji verimliliği seçeneği varsa tartışmasız birinci seçenek olmalı, çünkü en ucuzu en temizi bu. Amaç; üretim yapıyorsak üretim kalitesini, bir yerde yaşıyorsak yaşam kalitesini, bu kaliteyi daha da geliştirerek konforu, üretim kalitesini ve karlılığı hiç düşürmeden en az enerjiyi kullanmak. Hiçbir şekilde konfordan fedakarlık yapmayacağız, aynı konforu daha az enerjiyle daha düşük maliyetle sağlayacağız, maliyeti yarı yarıya indirmek de mümkün” diye konuştu.

2017’ye Kadar Tüm Binalara Enerji Kimlik Belgesi Verilecek

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı Enerji Verimliliği Daire Başkanı Dilek Öznur ise, “Enerji Verimli Binalara Doğru: Politikalar ve Uygulamalar” başlıklı konuşmasında; sıfır enerjili binaları, bir yıl içerisinde tükettiği kadar enerjiyi üreten binalar olarak tanımladı ve farklı ülkelerde farklı uygulamaların işlediğini, en çok kullanılan tanımların pasif evler veya düşük enerjili evler olduğunu belirtti. Öznur, 2017 yılına kadar mevcut binalar için enerji kimlik belgesi alınması gerektiğini vurgulayarak Enerji Kaynaklarının ve Enerji Kullanımında Verimliliğinin Arttırılmasına İlişkin Yönetmeliği katılımcılarla paylaştı.

“Faturalar Takip Edilmeli”

Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arif Hepbaşlı da, “Okullarda Enerji Verimliliği ve Yönetimi Uygulamaları” konulu konuşmasında “Tasarruf teknolojileri basit ve denenmiştir. Bunların uygulamaya nasıl döküleceği öğrenilmeli” diyerek enerji yönetimi sistemi standardı kapsamında çeşitli çalışmalar yapıldığını, bir işletmede enerji verimliliği sistemi nasıl kurulduğunun detaylı olarak anlatıldığını belirtti. Hepbaşlı, yöneticilere faturaları takip etmeleri ve okullarda enerji duyuruları köşeleri oluşturmaları önerisinde bulundu.

Enerji verimliliği ve enerji ile ilgili sorularınız için Onur Enerji‘ye ulaşabilirsiniz.

Mail listemize katılın.

Sektörden güncel haberleri e-posta kutunuzda almak için katılın

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

İlginizi çekebilir

Enerji verimliliği danışmanlığı alın.

Telefon +90(232) 461-5830

Talep Formu

Sizlere in iyi hizmeti vermek için buradayız.

Hizmetlerimiz.

Tüm hizmetleri görüntüle

Enerji Kimlik Belgesi

Ölçümler

Enerji Etütleri