Google elektriği daha verimli bir şekilde iletebilecek bir teknoloji üstünde çalışarak milyar dolarlık ABD enerji pastasından pay almak için girişimlerde bulunuyor. Bloomberg’in haberine göre uzun süredir temiz enerjiye yatırım yapan Google enerji hatlarını ve diğer altyapıları yönetmek için ürettiği yazılım ve donanımların erken aşamalarında bulunuyor. Google’ın Enerji Erişimi takımının bu süreci yönettiği belirtiliyor.

ABD’nin elektrik enerjisi şebekeleri senelerdir güvenilir enerji taşıyor ancak “akıllı şebekelerle” bunu daha da iyileştirme umudu bulunuyor. Güç şebekesi ve ev ve iş yerleri arasındaki sürekli iletişimin israfın ve verimsizliğin önüne geçmesi bekleniyor. Ayrıca güneş ve rüzgar enerjilerinin daha da yaygınlaşmasıyla şebekelerin yenilebilir enerjilerin inişli çıkışlı hallerini kaldırabilecek şekilde “akıllı” ve esnek olmaları gerekiyor.

Elektrik-dagitim

Ocak ayında Google ev otomasyonu şirketi Nest Labs Inc.’yi 3.2 milyar dolara satın alarak, “şeylerin interneti” sektöründeki konumunu güçlendirdi. İnternet devi dünya genelindeki güneş ve rüzgar enerjisi projelerine 1 milyar dolardan fazla para harcadı. “Akıllı şebeke” işine giren diğer şirketler arasında Nisan ayında New York Borsası’na giren Opower Inc. OPWR De bulunuyor. Opower evlerdeki enerji kullanımını takip eden bir yazılım sunuyor ve ev sahiplerini kendi kullanımlarını komşularınkiyle kıyaslamaya cesaretlendiriyor.

Mail listemize katılın.

Sektörden güncel haberleri e-posta kutunuzda almak için katılın

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

İlginizi çekebilir

Enerji verimliliği danışmanlığı alın.

Telefon +90(232) 461-5830

Talep Formu

Sizlere in iyi hizmeti vermek için buradayız.

Hizmetlerimiz.

Tüm hizmetleri görüntüle

Enerji Kimlik Belgesi

Ölçümler

Enerji Etütleri