Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni ruhsat alan binalarda mutlaka enerji kimlik belgesi alınması gerektiğini hatırlattı.

Bayraktar, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği tarafından düzenlenen “2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi”nde katılımcıların sorularını yanıtladı.
Yeni ruhsat alan binalarda mutlaka enerji kimlik belgesi alınması gerektiğini hatırlatan Bakan Bayraktar, 2011’de başlattıkları uygulamaya göre, eski binalarda mantolama ve çatı izolasyonunu gibi iyileştirmelerin yapılmasıyla günümüz sınıflandırmalarına uygun enerji kimlik belgesi verildiğini kaydetti.

Eski binalar için enerji kimlik belgesi 2017 itibariyle zorunlu oluyor.

Eski binalar için enerji kimlik belgesi 2017 itibariyle zorunlu olacağına atıf yapan Bakan Bayraktar, “Afet Riski Altındaki Binaların Dönüştürülmesi kapsamında yaptığımız kentsel dönüşümde, 20 yıl içerisinde binalarımızın yüzde 90’ını, yüzde 100’ünü enerji tasarruflu bina haline getirmeyi planlıyoruz” dedi.
Türkiye’nin enerjiye yıllık 60-70 milyar dolar ödediğini belirten Erdoğan Bayraktar, “Binalarımızı enerji tasarruflu hale getirdiğimiz takdirde binalarımızda yüzde 30 ile yüzde 40 arasında enerji tasarrufu sağlayacağız. Toplamda da yüzde 10 ile yüzde 15 arasında enerji tasarrufu elde edeceğiz. Binalarımızın tamamını enerji tasarruflu hale getirdiğimiz takdirde 8 milyar dolar ile 15 milyar dolar arasında enerji tasarrufu sağlamış olacağız” diye konuştu.

[info]Eski binalarınız için enerji danışmanlığı ve enerji kimlik belgesi için Onur Enerji ile iletişime geçebilirsiniz. [/info]

Mail listemize katılın.

Sektörden güncel haberleri e-posta kutunuzda almak için katılın

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

İlginizi çekebilir

Enerji verimliliği danışmanlığı alın.

Telefon +90(232) 461-5830

Talep Formu

Sizlere in iyi hizmeti vermek için buradayız.

Hizmetlerimiz.

Tüm hizmetleri görüntüle

Enerji Kimlik Belgesi

Ölçümler

Enerji Etütleri