Türkiye Özel Sektör Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı (TurSeff)” ile beraber yaygınlaşan enerji verimliliği, enerji tasarrufu, iyileştirme ve yenilenebilir enerji oranlarını arttıran yatırımların desteklenmesini sağlayan bankalar ve diğer finans kuruluşları özel sektör projelerinin ve bireysel projelerin finansmanını daha uygun koşullarda sağlıyorlar.

Garanti Bankası:

Listede sürdürülebilir enerji kriterlerini sıralayan Garanti Bankası daha uygun koşullarda geniş ölçekli bir yeşil kredi tanımlıyor.

[itemlist]
  • Enerji tasarrufu sağlayan ısıtma, soğutma, sıhhi havalandırma ve klima sistemleri kurulumu
  • Mevcut cihazların A sınıfı enerji tüketen cihazlar ile değişimi
  • Üretim sürecinde kullanılan makine ve ekipmanın enerji verimliliği sağlayacak şekilde yenilenmesi
  • Basınçlı hava sistemlerinin, buhar dağıtım sistemlerinin, güç dağıtım sistemlerinin, eski gaz kazanlarının yenilenmesi
  • Isınma ve sıcak su için güneş paneli sistemi kurulması
  • Aydınlatma sistemlerinin enerji tasarrufu sağlamak üzere yenilenmesi
  • Pencere, çatı, dış duvar, kapı, döşeme temel yalıtımı ve mantolama uygulamaları
  • Vana, havalandırma, iklimlendirme kanalları, sıhhi sıcak su üreticileri, depolama üniteleri ve mekanik tesisat ekipmanları için yalıtım yapılması
  • Yenilenebilir Enerji projeleri (hidroelektrik, rüzgar, güneş vb.)
[/itemlist]

Ayrıntılı bilgi için Garanti Finans ziyaret edilebilir, bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Konuyla ilgili Kobilere özel destek bilgisi için Garanti Bankası’nın diğer internet adreslerine ulaşılabilir: garanticevrecikobi.com

Akbank

Ayrıntılı bilgi için sizleri şubesine davet eden Akbank, yine de diğer bankalar gibi enerji çözümleri için özel kredi ve finansman olanakları bulunduğunu internet sitesinde yayımlıyor.

VakıfBank

Çevre Bankacılığı başlığı ile detaylı kredi ve finansman seçenekleri sunan VakıfBank ise sürdürülebilir enerji paketlerini dörde ayırıyor:

Çevreci Teknoloji Paketi

Bu paket ile enerji tasarruflu teknoloji ürünlerine yatırım yaparak hem işletme giderlerinden hem de çevreye katkıda bulunmak isteyen firmalara olan destekleri bir araya getiriyor.

Çevreci Araç Kredileri

Çevre Bankacılığı kapsamında Çevreci Araç Kredileri‘ni uygulamaya sokuyor.

Yalıtım ve Tasarruf Paketi

Enerji ve su tasarrufu sağlamaya yönelik yalıtım ve uygulama projeleri için olanakların yer aldığı bir paket de yer alıyor.

Yenilenebilir Enerji Kredileri

Yenilenebilir enerji finansmanı konusunda da bir paket hazırlayan VakıfBank böylelikle enerji yatırımlarınızı her alanda kapsıyor.

Türkiye İş Bankası

Önemli finansman olanaklarından biri olan İş Bankası enerji verimliliği ve çevre paketi kredi ürünleri yatırımlarınızın ve yalıtım masraflarınızın mali yükünü hafifletiyor. Paketteki ürünlerini üçe ayıran banka konu başlıklarına göre avantajlarını şöyle sıralıyor:

Etüt Proje Kredisi

Enerji tasarruf potansiyeli ile enerji atıkları ve sera gazı emisyonlarını belirlemek, bunlarla ilgili geri kazandırıcı veya önleyici tedbirleri teknik ve ekonomik boyutları ile ortaya koymak amacıyla, Elektrik İşleri Etüd İdaresi’nden (EİEİ) “Sanayi” kategorisinde yetki belgesi almış Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketleri’nden (Firmamız yetki belgesine sahiptir.) alacağınız etüt, proje ve verimlilik artırıcı proje hizmetlerinin finansmanı amacıyla 36 aya varan vade seçenekleri ile azami 50.000,-TL tutarında Etüt Proje Kredisi’nden yararlanabilirsiniz.

Enerji Verimliliği Geliştirme Kredisi

Firmanızın enerji kayıplarını önlemek ve enerjiden sağlanan verimin artırılmasına yönelik olarak gerçekleştirmeyi planladığınız projeler kapsamında, EİEİ’den “Sanayi” kategorisinde yetki belgesi almış olan Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketleri’nce (Firmamız yetki belgesine sahiptir.)  gerçekleştirilen verimlilik artırıcı proje çalışmaları sonucunda asgari %20 enerji verimliliği öngörülen projelere ilişkin yatırımlarınızın finansmanı için ilk yılı anapara ödemesiz olmak üzee uygun faiz oranlarıyla azami toplam 5 yıl vadeli Enerji Verimliliği Geliştirme Kredisi’nden yararlanabilirsiniz.

Çevreci Taşıt Kredisi

Hibrid ve hafif ticari/ticari Euro 5 standardındaki taşıt alımlarınızın finansmanını sağlamak amacıyla Çevreci Taşıt Kredisi kullanabilirsiniz.

Ziraat Bankası

Sadece bireysel çözümler sunan Ziraat Bankası, müşterilerine 8 aya kadar masrafsız ve faizsiz yalıtım problemleri için finansman çözümleri sunuyor. Ziraat Bankası bu çalışmasını İZODER ile ortak yürütüyor.

Halk Bankası

Fransız Kalkınma Ajansı (FKA) kaynaklı enerji kredileri sunan Halk Bankası, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularında 3 yıla varan geri ödemesiz ve 5 milyon Euro’yu bulan destekler sağlıyor.

 

 

Yenilenebilir Enerji Kredisi 

FKA Yenilenebilir Enerji Kredisi kapsamında Hidroelektrik Santrali(HES), Rüzgar Enerjisi Santrali(RES), Güneş Enerjisi Santrali, Jeotermal Santrali, Biyokütle gibi çalıştırdığı işçi sayısı 500’den fazla olmayan firmaların, tüm yenilenebilir enerji projeleri finanse edilebilecektir. Proje kurulu gücü üst sınırı sadece HES projeleri için geçerli olup, en fazla 10 MW kurulu gücü bulunan, HES’ler, bu krediden yararlanabiliyor.

Enerji Verimliliği Kredisi
Toplam nihai enerji tüketimi en yüksek tüketim payına ve enerji tasarruf potansiyeline sahip olmalarından dolayı sanayi, bina ve hizmet sektörleri enerji verimliliği çalışmalarında öncelikli sektörlerdir.
Her yatırımın bir enerji verimliliği potansiyeli taşıdığını ve bunun için FKA Enerji Verimliliği Kredisi’nden yararlanabileceğinizi belirtiyor.

TURSEFF Kredileri ve Çözümleri Hakkında Ayrıntılı Bilgi

Avrupa Bankası’nın hazırladığı Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı’nın örnek durum analizleri, başvuru yöntemleri ve diğer akla gelen soruların yanıtlandığı dökümana buradan ulaşabilirsiniz.

Enerji Verimliliği, Enerji Etüdü, Yalıtım, Ölçümleriniz için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetki belgeli firmamıza ulaşabilirsiniz. 

Mail listemize katılın.

Sektörden güncel haberleri e-posta kutunuzda almak için katılın

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

İlginizi çekebilir

Enerji verimliliği danışmanlığı alın.

Telefon +90(232) 461-5830

Talep Formu

Sizlere in iyi hizmeti vermek için buradayız.

Hizmetlerimiz.

Tüm hizmetleri görüntüle

Enerji Kimlik Belgesi

Ölçümler

Enerji Etütleri