Bildiğiniz gibi Enerji Kimlik Belgelerinde son başvuru tarihi 2017′de bitiyor.  Bu tarih beraberinde birçok soruyu da getiriyor.

[bulletlist]
  • 2017’ye geldiğinizde son gün Enerji Kimlik Belgesi çıkartabilir miyim?
  • Enerji Kimlik Belgesini hemen çıkartmanın avantajları neler? 
  • Enerji Kimlik Belgesi çıkartmazsam ne olur ? [/bulletlist]

Sorularımızın cevaplarını anlatmadan önce Enerji Kimlik Belgesi ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek istiyor veya bu konuları zaten biliyorsanız Enerji Kimlik Belgesi başvurusu yapmak için burayı tıklayınız.

2016’nın son günü Enerji Kimlik Belgesi çıkartabilir miyim?

enerji-kimlik-belgesi-ekb-de-son-tarih-2017

Enerji Kimlik Belgesi çıkartmak bir süreç işidir. Proje dosyanızı gönderirsiniz, incelemeye alınır, bakanlık sistemine girişi yapılır, Binanızın Enerji Performansı hesaplanır ve belgeniz çıkarılır. Ancak genellikle eski binalarda mühendisler tarafından yerine inceleme gerekmektedir. Yani EKB çıkarmak istediğiniz binanız yerinde incelenir.

Henüz mevcut binaların başvuru sürecine girişinde hızlanma olmaması sebebiyle EKB düzenlenmesi 1-2 gün sürmektedir. Ancak son günlerin yaklaşmasıyla yerinde denetim gerektiren mevcut binaların 2017’ye kadar bitmesi düşük bir ihtimal olmakla geç kalındığı takdirde Enerji Kimlik Belgenizin düzenlenmesi son güne yetişmeyebilir.

Enerji Kimlik Belgesi çıkartmazsam ne olur ? 

Öncelikle, binanızı alım-satım işlemleri onaylanmaz. Şu an devlet tarafından desteklenen Enerji Kimlik Belgesi düzenlenmesi işi 2017’den sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı desteği olmadan devam edeceği için EKB  maliyetleri özellikle eski binalar için artacak ve yüksek meblağlar getirecek.

Enerji Kimlik Belgesi’ni hemen almanın avantajları neler? 

Enerji Kimlik Belgesi hazırlanırken binanız belli standartlara göre değerlendirilmektedir. “Binanızın camları çift cam mı?”, “Çatı yalıtımında kullanılan malzeme nedir?“, “Mantolama yapılmış mı, kalitesi nedir?“.., bunun gibi birçok kriter göz önüne alınarak değerlendirmeler yapılmaktadır.

Bu malzeme standartları her geçen gün değişen teknoloji ile gün geçtikçe değişmekte ve yükselmektedir. Örneğin 2 yıl önce kullandığınız yalıtım malzemesi o tarihte binanızın B-C Sınıfı çıkmasına yeterli iken bugün D sınıfını bile karşılamayabilir.

Eğer EKB’nizi 2017 ye bırakırsanız. Standartlar yükselmiş olacak, yalıtım malzemelerinin fiyatları artacak, teknolojiler değişecek ve binanızı geçerli bir Enerji Performans sınıfına sokmanız zorlaşacaktır.

EKB‘nizi hemen almadaki diğer bir avantaj ise vergi avantajıdır. Binanızın Enerji Performansı‘nın yüksek çıkması durumunda vergi teşviklerinden yararlanabileceksiniz.

 

Mail listemize katılın.

Sektörden güncel haberleri e-posta kutunuzda almak için katılın

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

İlginizi çekebilir

Enerji verimliliği danışmanlığı alın.

Telefon +90(232) 461-5830

Talep Formu

Sizlere in iyi hizmeti vermek için buradayız.

Hizmetlerimiz.

Tüm hizmetleri görüntüle

Enerji Kimlik Belgesi

Ölçümler

Enerji Etütleri